CloseTOP Aalsmeer

TOP Aalsmeer


Locatie TOP
P bij The Beach aan de Oosteinderweg 247
1432 AT Aalsmeer
Regio
Beschrijving omgeving

Aalsmeer

Wie Aalsmeer zegt, zegt bloemen en water. Met de grootste bloemenveiling ter wereld en een uniek watersportgebied binnen de gemeentegrenzen, heeft het dorp bezoekers veel te bieden. In de maand september zijn er veel activiteiten en evenementen. Het theater en de bioscoop zijn ondergebracht in de TV Studio’s Aalsmeer, het voormalige Endemolcomplex. Op het gebied van bloemen is er natuurlijk Bloemenveiling Royal FloraHolland, maar ook de Historische Tuin, een kwekerijbezoek, een rondvaart of een kijkje in één van de oude bloemenveilingen zijn de moeite waard.

Aanwezige routes

Welke routes kan ik fietsen?

Een klassieker in deze omgeving is het Rondje Poel (23 km), ofwel een fietstocht om de Westeinderplassen. Knooppunten vanaf TOP Aalsmeer: 96, 95, 25, 07, 06, 05, 04, 03, 94, 91, 96. De route is verkrijgbaar bij het VVV Agenstschap Aalsmeer.

Fortenfietsroute langs de Vuurlijn (24 km)

QR route Stelling van Amsterdam: Zuidfront (22,8 km)

Stichting Oud Aalsmeer heeft een historische fiets- en wandelroute (fietsroute 40 km, wandelroute 15 km) door de gemeente Aalsmeer samengesteld. Deze route is te koop bij het VVV Agentschap Aalsmeer.

Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De TOP Aalsmeer bevindt zich direct aan het routenetwerk, tussen de knooppunten 86 en 96. 

Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht.

LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens.

Welke routes kan ik wandelen?

Vuurlijnpad (17 km). Een routebeschrijving is ook verkrijgbaar bij VVV Agentschap Aalsmeer.

Stichting Oud Aalsmeer een historische fiets- en wandelroute (wandelroute 15 km) door de gemeente Aalsmeer samengesteld. Deze route is te koop bij het VVV Agentschap Aalsmeer.

Landscheidingspad (9 km)

Streekpad Stelling van Amsterdam, SP9, etappe 5 loopt van Hoofddorp tot Nessersluis (22,5km).

Pelgrimspad, LAW7-1, etappe 2 loopt van het Amsterdamse Bos tot De Kwakel (12,4 km)

Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl

Welke routes kan ik varen?

Tijdens een vaartocht door de Ringvaart en door de ondiepe slootjes en meertjes ontdekt u meer over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer.

Daarnaast heeft Aalsmeer een fantastisch watersport- en natuurgebied binnen zijn grenzen, ook wel één van de best bewaarde geheimen van de regio Amsterdam genoemd: de Westeinderplassen. Een vaartocht door het groene eilandenrijk is een ware ontdekkingstocht. Alle verhuurbedrijven staan op de website van VVV Aalsmeer.

Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

Kano- en SUP-route

Aalsmeer heeft een mooie kanoroute, die door het uitgebreide eilandenrijk van de Westeinderplassen slingert. Deze route is ook leuk om met een SUP board ter verkennen. Op de website van VVV Aalsmeer vindt u de route en de plekken waar u een kano of SUP board kunt huren.

Beschrijving voorzieningen

Eten en drinken aan het water?

Maak uw dag compleet met een lunch of diner in één van de sfeervolle restaurants aan het water. Kijk voor een compleet overzicht van horecagelegenheden op de website van VVV Aalsmeer.

Waar kan ik overnachten?

Het gezellige Aalsmeer biedt vele manieren van overnachten. Van hotel tot tipi tent! Informatie hierover vindt u op de website van VVV Aalsmeer. Ook geeft Aalsmeer Westeinder Promotie ieder jaar een Tabloid uit. Deze kunt ophalen bij VVV Agentschap Aalsmeer of downloaden op www.aalsmeerwesteinder.nl

Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

Op de website van VVV Aalsmeer vindt u uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, watersportmogelijkheden, arrangementen en bloemrijke uitstapjes. Kijk voor het totale aanbod aan Aalsmeerse evenementen op de website of download de app van de VVV en zoek op Aalsmeer.

Hieronder een kleine opsomming van leuke uitstapjes die u kunt maken in Aalsmeer:

Bron
  • Recreatie Noord-Holland