CloseBezoekerscentrum De Oranjekom

Bezoekerscentrum De Oranjekom


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Bij ingang Oase tegenover de Vogelenzangseweg 21
Vogelenzang
Telefoon
020-6087595
E-mail
bezoekerscentrumoranjekom@waternet.nl
Website
Waternet - Bezoekerscentrum De Oranjekom
Toegangskosten
Dagkaart €1,50; jaarkaart €10; groepsjaarkaart €18,50 (max. 6 personen); jaarkaart 60+ €5,50. Kinderen t/m 8 jaar gratis entree.
Algemene informatie
Bezoekerscentrum De Oranjekom bevindt zich in een prachtig gerestaureerd pompstation. Je vindt hier alles over het duin en het werk van Waternet. Men helpt je hier graag op weg!
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur.
Maandag gesloten m.u.v. feestdagen.

De dagkaarten zijn te koop bij de automaten die bij de hoofdingang staan. De overige kaarten zijn o.a. te koop bij het bezoekerscentrum.

Volg bij ingang Oase aan de Vogelenzangseweg de borden naar het bezoekerscentrum of volg de gele route die langs het bezoekerscentrum gaat.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Connexxion bus 9 rijdt 1x per uur tussen NS-station Heemstede- Aerdenhout en NS-station Hillegom en komt langs de ingang Oase in Vogelenzang.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Het bezoekerscentrum is goed te bereiken met eigen vervoer en er is parkeergelegenheid. Een dagparkeerkaart kost €2. Een jaarparkeerkaart kost €35 en is o.a. verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Activiteiten
Er is altijd wel iets te doen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen! Kijk bij de activiteiten voor een actuele activiteitenkalender. Verder is er in De Oranjekom allerlei informatie te vinden over het gebied, de duinen en het werk van Waternet. Tevens zijn excursies op aanvraag mogelijk.
Kinder activiteiten
Het bezoekerscentrum organiseert kinderexcursies met diverse thema’s. Schoolklassen kunnen aparte afspraken maken.
Opmerkingen
Honden en fietsen zijn niet toegestaan.