CloseVr 16 juni: cursus Ecologie en Natuurbeheer I Heide Bos - locatie GNR Infoschuur te Hilversum

Vr 16 juni: cursus Ecologie en Natuurbeheer I Heide Bos - locatie GNR Infoschuur te Hilversum


Soort
  • Workshop / cursus (max. 5 dagen)
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Natuur beheren is keuzes maken. Welke beheermaatregel pas je wanneer toe? Welke boom zaag je om en welke laat je staan, wanneer ga je maaien en hoe doe je dit? Voor vrijwilligers die graag inzicht krijgen in deze keuzes, is het belangrijk de ecologische basisprincipes te kennen en deze te herkennen in het veld. In de ochtend behandelen we de theorie in de middag gaan we naar buiten en toetsen we de opgedane kennis in het veld. vrijwilligers die actief zijn op heide tereinen en bosranden.

Tijd: 09.00-16.30 uur
Aantal deelnemers:. 16
Cursusleider: Annika Langeveld
Locatie: Infoschuur te Hilversum.
Administratiekosten: 15,- (administratiekosten zijn bij annulering niet terug te vorderen)

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Meld u aan via onderstaand formulier. Geef daar s.v.p. aan in welke Vrijwilligersgroep u actief bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annika Langeveld: 088-0064482.

Samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.


Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Onbekend
Kosten
Volw: 15.00 Beschermers: 15.00 Kinderen: 15.00 Kinderen met beschermerskorting: 15.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland