CloseRUIG expeditie: De Ruige Roedel

RUIG expeditie: De Ruige Roedel


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving


Met de expeditie De Ruige Roedel nemen we de kinderen op een verrassende en speelse manier mee in het leven van de wolf. De ruige roedel is niet zo maar een speurtocht, een verkleedpartij of een praatje van een natuurexpert. Nee, we nemen de kinderen mee op een levensechte en interactieve expeditie om het leven in een wolvenroedel te ervaren.

Hoe gaan we dat dan doen?

Tijdens de expeditie kruipen wij met de kinderen in de huid van een wolvenroedel. Aan de hand van spannende en avontuurlijke situaties leren we de wolf en het leven in een wolvenroedel kennen. We gaan als roedel door het park en komen onderweg allerlei uitdagingen tegen. De kinderen bedenken een naam voor de roedel en we spreken af hoe we als roedel ‘huilen" om te communiceren.

We laten de kinderen vooral zelf nadenken en oplossingen bedenken. ‘Hoe vinden we eten voor de hele roedel, waar slapen we en hoe weten andere roedels dat dit ons gebied is? We komen een andere wolvenroedel tegen, wat nu? We leren samenwerken als een roedel, want hoe komen we de rivier over als er eentje niet kan zwemmen? Zijn er andere dieren met wie we samen kunnen werken? Hé, het leven van wolven lijkt eigenlijk best veel op ons eigen leven. Misschien kunnen we wel wat leren van de wolf? Wat een bijzonder dier, zeg!

Aan het eind van de expeditie krijgen de kinderen een mooi opgemaakt zakformaat boekje met de ‘Tien lessen van de wolf voor het gezin.’
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Zeeweg 12, 2051 EC Overveen, verzamelpunt: Infopaneel Koevlak
Kosten
Kinderen: € 3,00
Bron
  • Nationaal Park Zuid-Kennemerland