CloseZo 11 november: Fietsen met de boswachter langs de Ronde Hoep, Ouderkerk aan de Amstel

Zo 11 november: Fietsen met de boswachter langs de Ronde Hoep, Ouderkerk aan de Amstel


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
De Ronde Hoep is een oase van rust in de Randstad. kronkelige dijk rond de polder voert ons langs bijzondere plekjes. Vandaag kunt u op de fiets mee met de boswachter om het te bekijken.

Wat kunt u zien? Het gebied is populair bij veel soorten vogels. zitten er veel en ganzen. gras is in trek bij grote groepen ganzen, zoals de kolgans. Het is leuk om een groep te bekijken omdat het levendige dieren zijn. Misschien zien we wel grote zilverreigers. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, dan kunnen we de vogels van dichterbij bekijken.Kolganzen, fotograaf Henk van Bruggen.

Tip van de boswachter: Neem een verrekijker mee, dan geniet u nog meer!
Tijd:10.00-12.00 uur.
Vertrekpunt: We verzamelen op de fiets bijde parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel. Het is de bedoeling dat u uw eigen fiets meeneemt.
Kosten: 7,- en 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers 4,- en 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk, maar vol=vol. Reserveer als u zeker wilt zijn van een plekje.


Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.
Kosten
Volw: 7.00 Beschermers: 4.00 Kinderen: 3.00 Kinderen met beschermerskorting: 2.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland