CloseZo 9 september: Op zoek naar de kalfjes van de Schotse hooglanders in de Lange Bretten, Amsterdam

Zo 9 september: Op zoek naar de kalfjes van de Schotse hooglanders in de Lange Bretten, Amsterdam


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
In natuurgebied de Lange Bretten tussen Amsterdam Nieuw-West en het havengebied Westpoort is mooi te zien dat natuur vanzelf kan ontstaan. Een deel van het voor de havens opgespoten zand bleef ongebruikt liggen. In de loop van de jaren grepen allerlei bomen en struiken hun kans. Daar danken we het natuurgebied De Lange Bretten aan. Sinds 2009 laat Landschap Noord-Holland een kudde Schotse hooglanders grazen in de Lange Bretten. Deze runderen zijn populair bij natuurbeheerders, want ze hebben nauwelijks zorg nodig. Dankzij hun langharige vacht kunnen ze de strengste winters met gemak weerstaan.

Wat kunt u beleven?
Vanmiddag gaat boswachter Lothar Valentijn op zoek naar kalfjes in de kudde Schotse hooglanders die er graast. Gaat u mee zoeken hoeveel kalfjes er in 2018 geboren zijn? De boswachter laat ook zien wat voor nuttige rol deze grazers bij het beheer van de natuur spelen.Foto Fam. Leentvaar
Tip van de boswachter: Trek wandelschoenen of laarzen in dit ruig begroeide gebied waar nauwelijks mensen komen.
Tijd: 15.00-16.30 uur.
Vertrekpunt: De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australi. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg: parkeer aan de rechterzijde van de Australi voordat u de spoorlijn over gaat.
Kosten: 7,- en 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers 4,- en 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk, maar vol=vol. Reserveer als u zeker wilt zijn van een plekje!
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
De kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg
Kosten
Volw: 7.00 Beschermers: 4.00 Kinderen: 3.00 Kinderen met beschermerskorting: 2.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland