CloseZo 19 augustus: De eerste trekvogels zijn terug op het Balgzand, Den Helder

Zo 19 augustus: De eerste trekvogels zijn terug op het Balgzand, Den Helder


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Vogels vertrekken na de broedtijd uit het hoge noorden. Sommige soorten leggen een afstand af van meer dan 5.000 kilometer! Halverwege de trekroute ligt de Waddenzee, waar Balgzand deel van uit maakt. Daar kunnen ze volop voedsel vinden om kracht op te doen voor het vervolg van hun reis.

Wat kunt u zien?
Groenpootruiter, regenwulp en oeverloper zijn trekvogels die we nu kunnen verwachten. De natuur zorgt altijd voor verrassingen die het kijken naar vogels zo leuk maken. Misschien zit er een visarend of een slechtvalk! Er is een telescoop beschikbaar.Foto Jan Zijp

Tip van de boswachter: Neem uw verrekijker mee, dan ziet u veel meer!
Tijd:13.00 tot ca. 15.00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Helder.
Kosten: 7,-, kinderen tot 12 jaar 3,-, Beschermers 4,- en 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is handig, maar ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.
Belangrijk: In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Wij kunnen tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook wel vogels te zien.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Informatiepunt ít Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder.
Kosten
Volw: 7.00 Beschermers: 4.00 Kinderen: 3.00 Kinderen met beschermerskorting: 2.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland