CloseZo. 21 mei: Vaartocht voorjaarsbloemen en weidevogels in het Ilperveld, Landsmeer.

Zo. 21 mei: Vaartocht voorjaarsbloemen en weidevogels in het Ilperveld, Landsmeer.


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
De lente is op haar hoogtepunt. Wat duidelijk te zien is in de plas-drasgebieden van het Ilperveld. jonge weidevogels en rietvogels scharrelen door de weilanden op zoek naar voedsel. het water is het ook een van belang met al dat jonge goed. In de lucht zijn de rovers weer present ook hun jongen hebben honger. En de waterkant staan planten in volle bloei. schippers en gidsen kunnen u er alles over vertellen.

Wat kunt u zien?
Kieviten, Grutto#39;s, Scholeksters, Tureluurtjes, Ganzen, en, met hun jongen, weer in groten getale aanwezig. de lepelaars, zilverreiger en misschien de Roerdomp kunnen zich laten zien. van het lenteweer is het goed mogelijk dat de Rietorchissen en de Zonnedauw zien zijn. gids laat het u allemaal zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes. We gaan op zoek naar deze graag geziene plekjes in het Ilperveld.

Tip de boswachter:
Heeft u een verrkijker? Neem deze dan mee! waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Zin om mee te gaan? Reserveer dan een plek aan boord!

Tijd: 13.30-15.30.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Kijk voor de route op www.ilperveld.nl
Kosten: 15,- en 10,- kinderen tot 12 jaar. Beschermers: 10,- en 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Neem uw Beschermerspas mee. Reserveren is nodig!Foto grutto#39;s: Klaas Ros; pinksterbloem: Hans van Groen.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Parkeeplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer
Kosten
Volw: 15.00 Beschermers: 10.00 Kinderen: 10.00 Kinderen met beschermerskorting: 7.50
Bron
  • Landschap Noord-Holland