CloseZo 14 mei: Sneakpreview Fort K’IJK om 13.00 uur

Zo 14 mei: Sneakpreview Fort K’IJK om 13.00 uur


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Beschrijving
Het interactieve belevingscentrum Fort K#39;IJK bij Krommeniedijk is helemaal af en u bent welkom voor een exclusieve sneakpreview! In dit belevingscentrum komen Landschap binnen de Stelling van Amsterdam tot leven. Kijken wordt zien.

De Stelling van Amsterdam is met haar 42 forten een bezienswaardigheid op zich! Aangelegd in een open polderlandschap rondom de hoofdstad. Maar juist de cultuurhistorie de ecologie samen maakt het UNESCO werelderfgoed zo bijzonder.

Hoe werd een fort gebouwd in de slappe bodem, hoe men zo groot fort, hoe lukte het binnen enkele dagen een groot gebied te inunderen? En wat zijn de toekomstdromen voor de Stelling? Volg de Stellinglijn als bron van alle verhalen en neem deel aan dit verhaal! Geniet na afloop van een heerlijk hapje en drankje in onze Theeschenkerij.

Tijdslot: start 13.00 uur, einde 14.00 uur.
Locatie: Fort K, Lagendijk 22 te Uitgeest. Kijk voor route en bereikbaarheid op de website.
Kosten: gratis

De restauratie van de rest van Fort K is in volle gang. Vanaf september 2017 wonen en trainen hier jong volwassenen met autisme en bent u welkom in onze theeschenkerij. Meer weten over de restauratie? Kijk dan hier.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Onbekend
Kosten
Volw: 0.00 Beschermers: 0.00 Kinderen: 0.00 Kinderen met beschermerskorting: 0.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland