CloseZo 30 april: Open dag in het Bosje van Broekens bij Driehuis

Zo 30 april: Open dag in het Bosje van Broekens bij Driehuis


Soort
  • Evenement / themabijeenkomst / voorstelling
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Website
Link
Beschrijving
Het Bosje van Broekens is een klein restant van dat hier vroeger stond. Later werd het een onderdeel een. De vorige eigenaar heeft het aan Landschap Noord-Holland geschonken. Er staan veel eiken die vroeger als hakhout werden beheerd.

Wat kunt u zien?
De vroegere eigenaars hebben in het bosje veel stinsenplanten neergezet. Die komen vaak uit verre streken en geven kleur aan het voorjaar. De bomen in het bosje hebben vaak een grillige vorm en trekken veel vogels. Een vrijwilliger van Landschap Noord-Holland staat voor u klaar als u een vraag heeft.Winterkoning, fotograaf Ger Tik

Tijd: 10.00-16.00 uur.

Ontmoetingspunt: De ingang is te vinden aan de Waterlandweg in Driehuis, vlak voordat de weg overgaat in een fietspad. De ingang is aangegeven met welkom-vlaggen. Er is hier geen parkeermogelijkheid voor auto. Deze kunt u elders in de wijk parkeren.

Kosten: De toegang is gratis voor Beschermers. Van bezoekers die geen Beschermer zijn vragen wij een kleine vrijwillige gift. Met deze giften kunnen wij het bosje in de toekomst net zo goed beheren als nu. Aanmelden vooraf is niet nodig.
Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
De kruising van de Waterlandweg en de Doodweg (Dit is de verlenging van de Van Lenneplaan) in Driehuis.
Kosten
Volw: 0.00 Beschermers: 0.00 Kinderen: 0.00 Kinderen met beschermerskorting: 0.00
Bron
  • Landschap Noord-Holland