CloseExclusieve ruitersafari door wisentgebied Kraansvlak

Exclusieve ruitersafari door wisentgebied Kraansvlak


Soort
  • Excursie
Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekerscentrum
Website
ga naar de website
Beschrijving

Een unieke ervaring: een exclusieve ruitersafari door wisentgebied Kraansvlak


PWN beheert het Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Sinds 2007 lopen in dit duingebied wisenten rond. Zij beschermen, samen met andere grazers, dit gebied tegen dichtgroeien. Aan ervaren ruiters bieden we in samenwerking met manage De Baarshoeve uit Zandvoort de gelegenheid om een exclusieve excursie te paard te beleven en onder begeleiding van een boswachter (eveneens te paard) het mooie Kraansvlak te bezoeken.

In deze bijzondere staprit gaan we op zoek naar de grote grazers. Omdat de ruiterpaden hier ontbreken en we door woest terrein rijden, is dit een veilig tempo voor optimale beleving. Er wordt flink wat van de ruiter en het paard gevraagd. De PWN-boswachter vertelt gedurende de rit van alles over het gebied waar de wisenten leven en de daarin voorkomende specifieke flora en fauna. Een instructeur van manege De Baarshoeve neemt eveneens deel aan de ruitersafari als begeleider van de ruitergroep om het gedrag van de paarden in de gaten te houden.


Let op: 

Alleen ervaren ruiters en paarden, die geregeld buitenritten maken, kunnen aan de ruitersafari deelnemen. Mocht blijken dat de ruiter of paard te weinig ervaring heeft, heeft de organisatie het recht de ruiter uit te sluiten van deelname aan deze ruitersafari. 


Kleding:

Paardrijschoeisel en een helm zijn verplicht. Een helm kan eventueel geleend worden bij manege De Baarshoeve.


Tijdsduur:

Rit van maximaal 2,5 uur vanaf verzamelplek, dit is inclusief een ½ uur voorbereiding. Na afloop van de rit is er gelegenheid om vragen te stellen onder het genot van een drankje. Ook wordt er een evaluatieformulier uitgereikt om in te vullen.


Voor vragen over de boeking kunt u terecht bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Voor overige vragen kunt u direct contact opnemen met manege De Baarshoeve

Aanmelden:

Vanwege de bijzondere aard van de excursie is het aantal deelnemers beperkt: minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers. Bent u op de dag van de ruitersafari verhinderd, dan kunt u iemand in uw plaats laten meedoen. Deze persoon dient dan wel aan de hierboven beschreven voorwaarden te voldoen. Restitutie van het bedrag is niet mogelijk.

Datum(s)/Tijd(en)

Locatie/startpunt
Manege de Baarshoeve
Kosten
Iedereen die aan de genoemde voorwaarden voldoet 79,-
Aanmeldinformatie
Aanmelden:


Vanwege de bijzondere aard van de excursie is het aantal deelnemers beperkt: minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.
Bij minder dan 3 deelnemers, kan de excursie niet doorgaan.
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen neem dan 2 dagen tevoren contact met u op voor alternatieve data.
Bron
  • PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland