CloseIVN Excursie: het mysterie van de vogeltrek

IVN Excursie: het mysterie van de vogeltrek


Soort
  • Excursie
Regio
Website
IVN Excursie: het mysterie van de vogeltrek
Beschrijving

In het vroege najaar komen veel soorten vogels vanuit het Noorden naar of over ons land op weg om te overwinteren. En veel van onze zomergasten gaan rond deze tijd weer naar het Zuiden. Er zijn dus veel vogelverplaatsingen: de vogeltrek.


De trek van honderdduizenden vogels is en blijft een imposant en mysterieus verschijnsel. Waarom gaan ze Ún wanneer gaan ze van overwinteringsgebied naar broedgebied Ún hoe bepalen ze hun koers? Tijdens een excursie in en rond Den Oever hopen wij een tipje van de sluier op te lichten over de geheimen van de vogeltrek en natuurlijk gaan we ook met kijkers bewapend op zoek naar (trek)vogels.


We verzamelen voor de excursie om 9.30 uur A7 afslag Den Oever, einde afrit rechtsaf en weer rechtsaf op parkeerplaats. Duur van de excursie is afhankelijk van wat we tegenkomen, maar reken zeker op 2 uur.


Wandelschoenen en warme, waterdichte kleding worden aangeraden en neem als het kan een verrekijker mee.


Wij zorgen voor koffie, thee en een koekje.


Aanmelden is verplicht, er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Voor leden en donateurs van IVN Waterland is deze excursie gratis, overige belangstellenden betalen € 2,50.


Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Sjoerd Feitz (sjoerd.ivn.w@gmail.com)

Datum(s)/Tijd(en)

Bron
  • IVN Consulentschap Noord-Holland